ArhivăConferința Internațională privind Securitatea Nucleara: „Angajamente și Acțiuni”

Conferința Internațională privind Securitatea Nucleara: „Angajamente și Acțiuni”

În perioada 05-09 decembrie 2016 se desfășoară la Viena, în Austria, Conferința Internațională privind Securitatea Nucleara: „Angajamente și Acțiuni”, eveniment organizat de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), în cooperare cu o serie de organizații internaționale și regionale precum Uniunea Europeană, EUROPOL, INTERPOL, OSCE, etc.

Evenimentul reprezintă o continuare a summit-urilor privind Securitatea Nucleară, din perioada 2010-2016. Obiectivul principal îl constituie menținerea și avansarea angajamentului statelor membre față de securitatea nucleară.

Conferința internațională din 2016 este la cea de-a doua ediție, prima de acest gen fiind organizată în 2013 și va curpinde un segment ministerial, prilej cu care se vor prezenta realizările, angajamentele și acțiunile demarate , pe de-o parte, cât și un program științific și tehnic ce va aborda discuții strategice și sesiuni tehnice cu privire la securitatea nucleară, pe de altă parte.

Delegația Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive în cadrul Conferinței Internaționale privind Securitatea Nucleară : „Angajamente și Acțiuni”, este condusă de Președintele ANDR, Ionuț Purica.

Totodată, această conferință constituie un prilej pentru sporirea cunoștințelor în domeniul securității nucleare, revizuirea stadiului actual în ceea ce privește eforturile depuse în menținerea securității nucleare, promovarea unei legislații unitare în toate Statele Membre, revizuirea progreselor tehnice în domeniul securității nucleare precum și diseminarea cunoștințelor și a bunelor practici în domeniul securității nucleare.

De subliniat faptul că România acordă o atenție sporită în privința monitorizării punerii în aplicare a măsurilor prevăzute de Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune (JCPOA)