NoutațiAIEA CONTINUĂ LUPTA CU VIRUSUL COVID-19

AIEA CONTINUĂ LUPTA CU VIRUSUL COVID-19

UPDATE!!! 12.10.2020

Agenția Internațională pentru Energie Atomică, continuă demersurile și vine în sprijinul României prin intermediul Agenției Nucleare și  pentru Deșeuri Radioactive (Punct Național de Contact) în ceea ce privește susținerea eforturile pe care întreg sistemul medical le face în lupta împotriva COVID-19.

Astfel, în luna septembrie Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, a primit o nouă donație de echipamente și materiale necesare testării Covid-19, constând în echipamentul de diagnostic RT-PCR (reacție în lanț în timp real a polimerazei), materiale ce însumează o valoare de 21.080 euro.

………………………….

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a aprobat solicitarea din partea Spitalului Orășenesc Gura Humorului, inaintată prin intermediul Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, și a alocat suma de aproximativ 106.000  euro in vederea achiziționării de echipamente de protectie și materiale necesare pentru testare Covid-19.

Conform înscrisurilor AIEA, acestea vor fi livrate în cursul lunilor august și septembrie, urmând ca și celelate instituții solicitante să beneficieze în perioada următoare de sprijinul oferit sub formă de donație.

…………………….

În urma demersurilor efectuate de către Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a aprobat recent achiziționarea de echipamente și materiale pentru testarea COVID-19, în cuantum de aproximativ 78.000 euro, în vederea sprijinirii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare-Medico-Militară „Cantacuzino”.

Menționăm că Institutul Cantacuzino face parte din lista  instituțiilor care au solicitat sprijinul AIEA și care va primi sub formă de donație aceste echipamente, ce vor fi livrate pe parcursul lunilor iunie și iulie.

Totodată, până la momentul actual au fost deja livrate primele componente( in valoare de 155.000 de euro) din cadrul pachetului suport, respectiv o parte dintre reactivii și kit-urile necesare testării, constând în  controale pozitive 2 SARS – CoV -2, tuburi primeri și sonde precum și kit-uri de diagnostic de amplificare, către Spitalul de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Spitalul de Urgență Resita și Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală (IDSA), urmând ca livrările să continue în perioada următoare și pentru restul solicitanților.