Noutați“Ziua Industriei – Perspective de viitor, pe fondul implicării părților interesate – Graficul aferent proiectului DFDSMA”

“Ziua Industriei – Perspective de viitor, pe fondul implicării părților interesate – Graficul aferent proiectului DFDSMA”

Luni 07.12.2020, Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive (ANDR), a organizat in sistem online evenimentul intitulat “ Perspective de viitor, pe fondul implicării părților interesate – Graficul aferent proiectului DFDSMA”.

Printre participanții la eveniment s-au numărat Directorul General al  Agenției pentru Energie Atomică (NEA), din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) – domnul William D. MAGWOOD IV, dl. Gianfranco Brunetti- Director Adjunct, Directoratul General pentru Energie, Departamentul Energie nucleară, deșeuri radioactive și dezafactare- Comisia Europeana, precum și reprezentanți ai ambasadelor și ai instituțiilor academice sau de cercetare, manageri de proiect sau directori ai unor firme naționale sau internaționale.

Evenimentul și-a propus să se adreseze, în primul rând, publicului interesat de o colaborare prin care să se ofere sprijin Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive în finalizarea cu succes al proiectului DFDSMA, și să prezinte activitățile ANDR premergătoare obținerii avizului de amplasare și proiectare.  În aceeași măsură derularea evenimentului a avut ca scop indentificarea din timp resurselor financiare necesare implementării proiectului de gestionare a deșeurilor radioactive și elaborarea documentației de achiziție, cu ajutorul unor servicii de asistență inginerească.

 

Manifestarea a abordat aspecte legate de procedeele de autorizare și de construire a DFDSMA, în cadrul noilor actualizări de proiect, un grafic cuprinzător fiind prezentat, pentru a  descrie etapizat fiecare activitate principală pe care ANDR o va desfășura. Evenimentul a reprezentat, de asemenea, o actțiune de promovare menită să consoliddeze comunicarea dintre instituția noastră și publicul interesat, pentru creșterea gradului de acceptanță în domeniul nuclear.

Totodată, în cadrul sesiunii de „Questions & Answer” a fost sesizat un interes crescut pentru realizarea proiectului DFDSMA, atât pentru instituțiile din industria nucleară românească cât și pentru instituțiile internaționale.

 

Mulțumim pe această cale tuturor participanților, pe care îi asiguram de toată considerația!