NoutațiAIEA ÎNCEPE LIVRARILE PENTRU KIT-URILE REAL TIME RT-PCR

AIEA ÎNCEPE LIVRARILE PENTRU KIT-URILE REAL TIME RT-PCR

UPDATE!!!

În cursul lunii mai 2020, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală (IDSA), în calitate de beneficiar al donației Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru testarea COVID-19, a recepționat primele componente din cadrul pachetului suport, respectiv o parte dintre reactivii și kit-urile necesare testării, constând în 2 controale pozitive 2 SARS – CoV -2, 65 tuburi primeri și sonde precum și 6 kit-uri de diagnostic de amplificare.

Totodată, materiale similare au fost primite și de către Spitalul de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Spitalul de Urgență Resita, urmând ca în perioada următoare să fie livrate și pentru restul solicitanților.

 

Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive (ANDR) prin funcția de promovare a aplicatiilor exclusiv pașnice ale energiei nucleare în România este alături de eforturile susținute pe care întreg sistemul medical le face în lupta împotriva COVID-19.

Astfel, ANDR a solicitat sprijinul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru dotarea spitalelor cu Real Time RT-PCR și teste aferente acestora. Primele astfel de aparate RT-PCR complet automate vor fi donate de către AIEA Spitalului de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Spitalului de Urgență Resita, Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala din cadrul ANSVSA și Spitalului Universitar de Urgență Militar Central  “Dr. Carol Davila”. urmând si altele.

La momentul actual, valoarea pentru dotarea spitalelor se ridica la aproximativ 155.000 de euro.

https://www.iaea.org/newscenter/news/how-is-the-covid-19-virus-detected-using-real-time-rt-pcr